Accueil > 2014 > EN GRÈCE > Rue Libre ! à Athènes

Rue Libre ! à Athènes

Toutes les versions de cet article : [ελληνικά] [English]

Η Ένωση Πολιτών Πλατείας Καλλιγά σας προσκαλεί το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014, να γιορτάσουμε στη γειτονιά μας την Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στον Δημόσιο Χώρο.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη του δημόσιου χώρου ως περιοχής ελεύθερης δημιουργίας και έκφρασης, αλλά και η προβολή των τεχνών που γεννήθηκαν και εκφράζονται σε αυτόν. Στη γιορτή προσκαλέσαμε να συμμετάσχουν ομάδες καλλιτεχνών από την περιοχή μας και το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας.

Το θέατρο, το τσίρκο και το θέατρο σκιών, το breakdance, το ρεμπέτικο και το κουκλοθέατρο, το παραμύθι και το παιχνίδι, βγαίνουν στο δρόμο!

Οι εκδηλώσεις δεν θα έχουν εισιτήριο, απευθύνονται σε παιδιά και σε ενήλικες, και θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Αμερικής και την Πλατεία Καλλιγά (Καραμανλάκη).

Σας περιμένουμε!

Πρόγραμμα:

Πλατεία Αμερικής

11:00-13:00
ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ
Σεμινάριο αυτοσχεδιασμού από την ομάδα ImproVIBE

ImproVIBE {GIF}


13:00-14:00
ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΜΕ
_
Θέατρο δρόμου / Κωμικός αυτοσχεδιασμός από την ομάδα Bourou Bourou

Bourou Bourou


17:00-18:00
BREAKDANCE MASTERS
Waveomatics Crew

Waveomatics Crew


ΠΛΑΤΕΊΑ ΚΑΛΛΙΓΆ

12:00-14:00

ΤΣΊΡΚΟ ΔΡΌΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Από την ομάδα της Circus Dayz – The Circus School of Athens

ΜΟΥΣΙΚΗ / ΑΦΉΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΎ
Από την ομάδα του ANASA Cultural Center

GIF

13:00-14:00
ΟΤΑΝ Η ΚΌΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΉ ΧΆΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΓΆΛΟ ΔΆΣΟΣ
Από την η ομάδα κουκλοθεάτρου και αφήγησης παραμυθιών Φτουξελευτερία

19:00-20:00
ΚΥΨΕΛΗ ΠΕΡΑ ΚΟΡΔΕΛΙΟ
Από τους Rebetiko Enfant Gâté
Με την υποστήριξη του Πολυχώρου ΚΕΤ

21:00-22:00
ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
Από τον Θίασο Σκιές και Γέλια

Οι ομάδες που συμμετέχουν:
ANASA Cultural Center
Η λέξη "Anasa" στα σουαχίλι σημαίνει "χαρά της ζωής". Το πολιτιστικό κέντρο ANASA είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στο διαπολιτισμικό διάλογο μεταξύ των λαών και την ένταξη και ενδυνάμωση των νέων Αφρικανικής καταγωγής που γεννήθηκαν στην Ελλάδα αλλά και των νέων προσφύγων και μεταναστών από Αφρική, μέσω της τέχνης και του πολιτισμού, προωθώντας την αφρικάνικη τέχνη: μουσική, θέατρο, χορό, λογοτεχνία.
Website: http://anasaorg.wordpress.com/
Facebook:

Circus Dayz - The Circus School of Athens
Η Circus Dayz ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2006, με έδρα της την σχολή Τσίρκο στον Κεραμεικό. Με στόχο την προώθηση και διάδοση της τέχνης του Τσίρκου, η σχολή διοργανώνει μαθήματα, σεμινάρια και πολιτιστικά δρώμενα. Η εταιρία έχει συστήσει και λειτουργεί καλλιτεχνική ομάδα και διοργανώνει παραστάσεις και εκδηλώσεις σε συνεργασία με διάφορες καλλιτεχνικές δυνάμεις και φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Website: http://www.circusdayz.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/CircusDayz.gr

Θίασος Σκιές και Γέλια
Ο Θίασος «Σκιές & Γέλια» δημιουργήθηκε από αυτή την ομάδα νέων ανθρώπων, που αγαπάνε το Ελληνικό, παραδοσιακό Θέατρο Σκιών, με σκοπό να κρατήσει ζωντανή την λαϊκή τέχνη του Θεάτρου Σκιών μέσα από τον ήρωα της, τον Καραγκιόζη, διατηρώντας ζωντανές τις μνήμες των ανθρώπων που μεγάλωσαν με αυτό το όμορφο θέαμα και να βοηθήσουν, όσο μπορούν, ώστε να το μάθουν και να το αγαπήσουν όσες περισσότερες γενιές γίνεται.
Website: www.karagkiozis.net
Facebook: https://el-gr.facebook.com/skies.gelia

ImproVIBE
Η improVIBE είναι η πρώτη και μοναδική σχολή αυτοσχεδιασμού και αυτοσχεδιαστικής θεατρικής κωμωδίας(improv comedy) στην Ελλάδα. Διδάσκουν τις τεχνικές του να εισάγετε το παιχνίδι στη ζωή σας και να παίρνετε ρίσκα που θα σας επιτρέψουν να κάνετε καλύτερα και πιο ευχάριστα ό,τι κι αν κάνετε. Αυτοσχεδιασμός σημαίνει αυθορμητισμός, παιχνίδι και εορτασμός της αποτυχίας!
Website: www.improvibe.gr
Facebook: https://el-gr.facebook.com/improvibe.athens

Bourou Bourou
Ο Γρηγόρης, ο Λευτέρης, ο Λάμπρος, ο Κώστας και ο Παναγιώτης, είναι τα ωραία πλην τίμια αγόρια του θεατρικού αυτοσχεδιασμού. Σκοπός των παραστάσεων τους βέβαια είναι η παγκόσμια ειρήνη και τα δωρεάν σουβλάκια για όλους, αν όμως καταφέρουμε και γελάσουμε και λίγο στο ενδιάμεσο, ακόμα καλύτερα!
Website: http://bouroubourou.info/
Facebook page: https://www.facebook.com/BourouBourouImprov/

Ομάδα Κουκλοθέατρου Φτουξελευτερία
Παράσταση κουκλοθέατρου και αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με ζωντανή μουσική και τραγούδια. Κούκλες, αντικείμενα και άνθρωποι συναντιούνται σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει ο φόβος…στον κόσμο της Ελληνικής λαϊκής παράδοσης και μουσικής.
Website: http://omadaftouxelefteria.blogspot.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ftouxelefteria.puppetry

Rebetiko Enfant Gâté
Ο Φώτης Κότσιφας (φωνή – κιθάρα) και ο Φώτης Κόλλιας (μπουζούκι) σε παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια των συνθετών της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης. Οι δύο καλλιτέχνες μέσα από την κλασική παιδεία τους προσεγγίζουν με ιδιαίτερη πίστη και σεβασμό τον πρωτότυπο κι αυθεντικό ήχο των ρεμπέτικων τραγουδιών από το καπηλειό μέχρι την οπερέτα της αστικής αίθουσας.
Facebook: https://el-gr.facebook.com/rebetikoenfantgate

Με την υποστήριξη του Πολυχώρου ΚΕΤ
Website: http://polychorosket.gr/
Facebook: https://el-gr.facebook.com/kentron.el

Waveomatics Crew
Ένα crew νέων παιδιών, γεμάτα ταλέντο και ενέργεια, που λειτουργούν σαν οικογένεια και αγαπούν το breakdance. Χορεύουν με το όνομα Waveomatics στη μνήμη του φίλου τους Νίκου Μπιράκου aka Waveomatic, διαπρέποντας σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς (Battle Of The Year, Red Bull Bc One).
Facebook: https://www.facebook.com/waveomatics

Η Ένωση Πολιτών Πλατείας Καλλιγά
Η Ένωση Πολιτών Πλατείας Καλλιγά δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2010, από μια ομάδα ενεργών πολιτών με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην 6η Δημοτική Κοινότητα, και ειδικότερα στην περιοχή μεταξύ Αγίου Μελετίου, πλατείας Κολιάτσου, Δροσοπούλου και Αχαρνών. Μακριά από κόμματα και φανατισμούς, αναζητούμε λύσεις οι οποίες, με γνώμονα τον ανθρωπισμό, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη νομιμότητα, προάγουν την κοινωνική συνοχή, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, τον πολιτισμό, την ασφάλεια και την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής.
Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση Πολιτών Πλατείας Καλλιγά επιδιώκει να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα και η παράνομη δραστηριότητα· να αναχαιτιστεί η γκετοποίηση και η διάβρωση του κοινωνικού ιστού στην περιοχή· να ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ των κατοίκων· να αντιμετωπιστεί η υποβάθμιση του αστικού και του φυσικού περιβάλλοντος· να αναδειχθεί ο πολιτισμός ως αξία και ως μέσο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής· να δοθεί νέα πνοή στον δημόσιο χώρο· να τονωθεί η τοπική επιχειρηματικότητα.
Για να επιτύχουμε τα παραπάνω, φροντίζουμε να διατηρούμε καθημερινή, προσωπική επαφή με τους γείτονες και τους επαγγελματίες· καταγράφουμε τα προβλήματα στους δρόμους της περιοχής, τους κοινόχρηστους χώρους και τις κτηριακές υποδομές της· επισημαίνουμε στο Δήμο και την Πολιτεία τα προβλήματα και προωθούμε προτάσεις επίλυσής τους· διοργανώνουμε εκδηλώσεις με περιεχόμενο κοινωνικό (δράσεις αλληλεγγύης), περιβαλλοντικό και πολιτιστικό, στους δρόμους, τις πλατείες και τα σχολεία της περιοχής· αναπτύσσουμε συνεργασίες με άλλες ομάδες ενεργών πολιτών και δίκτυα κοινωνικής προσφοράς, υποστηρίζουμε και συμπράττουμε με χώρους πολιτισμού· προβάλλουμε τις δράσεις μας, τα προβλήματα και την αστική ομορφιά της περιοχής στα ΜΜΕ, στο site (https://sites.google.com/site/plateiakalliga/) και στη δραστήρια σελίδα μας στο facebook (https://www.facebook.com/plateiakalliga).
Η Ένωση Πολιτών Πλατείας Καλλιγά αποτελείται από νέους και πρεσβύτερους, άνδρες και γυναίκες, Έλληνες και αλλοδαπούς, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις. Τα επόμενα βήματα και οι δράσεις της αποφασίζονται στις τακτικές συναντήσεις των μελών της συντονιστικής ομάδας, στις διευρυμένες συναντήσεις με τα εγγεγραμμένα μέλη της και στην ετήσια γενική της συνέλευση.
Λειτουργεί χωρίς χρηματοδότηση. Τα έξοδα των δράσεών της καλύπτονται από συμβολική εφάπαξ εισφορά των εγγεγραμμένων μελών που ζητήθηκε κατά τη σύστασή της. Η σωστή διαχείριση αλλά και η στήριξη των επιμέρους αναγκών από επαγγελματίες της τοπικής κοινωνίας καθιστούν δυνατές τις δράσεις της.

Τηλέφωνο: 6980139298
Email: pkalliga@gmail.com
https://sites.google.com/site/plateiakalliga/
https://www.facebook.com/plateiakalliga

info portfolio

Circus Dayz - The Circus School of Athens Rebetiko Enfant Gâté
Site réalisé avec SPIP | | Plan du site | Mentions légales | Suivre la vie du site RSS 2.0